Τρόπος Λειτουργίας

Γνωριμία

Σε πρώτη φάση επικοινωνείτε μαζί μου, ώστε να λάβετε τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας, τη συχνότητα της επικοινωνίας μας και το κόστος των υπηρεσιών. Αυτό μπορεί να γίνει τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά εδώ.

Όταν αποφασίσετε ότι επιθυμείτε να συνεργαστούμε, σας στέλνω μια ηλεκτρονική φόρμα ιστορικού, προκειμένου να λάβω όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη σύνταξη του εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής σας. Όταν μου στείλετε τη συμπληρωμένη φόρμα, επικοινωνούμε για τυχόν διευκρινίσεις, αλλά και για να συζητήσουμε τους στόχους της συνεργασίας μας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο συνεργασίας μας, επικοινωνήστε μαζί μου εδώ.

Πρόγραμμα

Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες του ιστορικού και τα όσα έχουμε συζητήσει, ετοιμάζω το πρόγραμμα και συνοψίζω τους στόχους που έχουμε θέσει. Σας τα στέλνω ηλεκτρονικά μαζί με υποστηρικτικά φυλλάδια που περιέχουν επεξηγήσεις και συνταγές. Όταν λάβετε όλο το υλικό, το μελετάτε με την ησυχία σας και στη συνέχεια συζητάμε τυχόν απορίες ή αλλαγές που επιθυμείτε.

Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι το πρόγραμμα διατροφής δεν έχει σαν στόχο να γίνει «ευαγγέλιο». Αντίθετα, αποτελεί ένα ενδεικτικό πλάνο στο οποίο έχουν συνδυαστεί οι συνήθειες σας με τους στόχους μας. Είναι σημαντικό να έχετε στο νου σας ότι δε χρειάζεται να είστε «αυστηροί», αλλά μεθοδικοί. Είναι προτιμότερο να κάνετε μικρές σταδιακές αλλαγές, παρά να εφαρμόζετε ευλαβικά κάτι πολύ «αυστηρό» που, φαινομενικά, είναι πιο αποτελεσματικό. Η πρώτη (μεθοδική) προσέγγιση θα σας φέρει τη μόνιμη αλλαγή που ζητάμε, ενώ η δεύτερη (αυστηρή) προσέγγιση, πιθανότατα θα σας οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο αποτυχίας.

Τα προγράμματα διατροφής βασίζονται στις αρχές της Μεσογειακής διατροφής. Δεν απαιτούν την παρασκευή ειδικού φαγητού, περίπλοκων γευμάτων ή τη χορήγηση συμπληρωμάτων, και έχουν σαν κύριο στόχο τη δια βίου υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο συνεργασίας μας, επικοινωνήστε μαζί μου εδώ.

Παρακολούθηση

Η παρακολούθηση της πορείας σας γίνεται σε εβδομαδιαία βάση μέσω ηλεκτρονικών ημερολογίων διατροφής. Στο ημερολόγιο διατροφής συμπληρώνετε καθημερινά όλα τα τρόφιμα και ποτά που καταναλώνετε και μου το στέλνετε όταν ολοκληρωθεί μια εβδομαδιαία καταγραφή.

Το πρόγραμμα διατροφής ανανεώνεται μετά από συζήτηση μαζί σας. Αυτό συνήθως γίνεται ανά 15 μέρες, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές ανάλογα με την πορεία σας. Παράλληλα, το διαιτολόγιο εμπλουτίζεται με νέα τρόφιμα, γεύματα και συνταγές. Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης, θα μάθετε πώς να θέτετε «έξυπνους» στόχους (SMART goals). Η μέθοδος αυτή αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο αλλαγής συμπεριφοράς που θα σας φανεί χρήσιμο στην υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής – και όχι μόνο!

Φυσικά, αν προκύψουν απορίες στο μεσοδιάστημα, επικοινωνούμε ώστε να τις λύσουμε. Οι στόχοι παρακολουθούνται επίσης σε εβδομαδιαία βάση και αναθεωρούνται ανάλογα με την πορεία σας.

Προαιρετικά, μπορώ να σας στείλω μια λίστα με αξιόπιστους ζυγούς-λιπομετρητές και fitness trackers. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιον από αυτούς, μπορούμε να παρακολουθούμε και την εξέλιξη της σύστασης σώματος σας και του επιπέδου φυσικής δραστηριότητας.

Κατά διαστήματα (συνήθως μια φορά το μήνα), λαμβάνετε μια αναλυτική αναφορά, όπου φαίνεται η μέχρι τώρα πορεία σας: από πού ξεκινήσατε, τι έχετε καταφέρει και ποιο είναι το επόμενο βήμα μας. Οι αναφορές αυτές είναι πολύ χρήσιμες, αφού συνοψίζουν την προσπάθεια σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις αναπτερώνουν σημαντικά το ηθικό σας και δίνουν μια νέα πνοή στη συνεργασία μας!

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Περιστατικά που αναλαμβάνονται:

Διαχείριση βάρους

Διαχείριση βάρους

Block title

Υγιεινή διατροφή

Υγιεινή διατροφή

Block title

Κλινικές παθήσεις

Κλινικές παθήσεις

Block title

1. Διαχείριση βάρους

 • Παχυσαρκία ενηλίκων: σύνταξη εξατομικευμένου προγράμματος με στόχο την απώλεια λίπους και την κατά το δυνατόν εξασφάλιση της μυϊκής μάζας.
 • Παιδική & εφηβική παχυσαρκία: σύνταξη προγράμματος διατροφής με στόχο τη δια βίου υιοθέτηση διατροφικών συνηθειών που θα οδηγήσουν σε διατήρηση ή σταδιακή απώλεια βάρους, εξασφαλίζοντας ομαλή ανάπτυξη.
 • Αύξηση βάρους: σύνταξη διαιτολογίου με στόχο την υγιή αύξηση βάρους σε ελλιποβαρή άτομα.

2. Υγιεινή διατροφή

 • Εγκυμοσύνη: σύνταξη προγράμματος διατροφής βάσει των ιδιαίτερων αναγκών αυτής της περιόδου. Εξασφάλιση υγιούς αύξησης βάρους με στόχο την ελαχιστοποίηση επιπλοκών όπως ο διαβήτης κύησης, ο πρόωρος τοκετός και η προεκλαμψία.
 • Θηλασμός: υποστήριξη γυναικών κατά το θηλασμό, ώστε να εξασφαλίζεται η κάλυψη των αναγκών σε θρεπτικά συστατικά με παράλληλη επαναφορά του σώματος μετά τον τοκετό.
 • Απογαλακτισμός – διατροφή στη βρεφική και νηπιακή ηλικία: συμβουλές διατροφής για την εισαγωγή τροφών.
 • Διατροφή παιδιών και εφήβων: συμβουλές διατροφής για κάθε στάδιο ανάπτυξης κατά την παιδική και εφηβική ηλικία.
 • Διατροφή και άσκηση: υποστήριξη ατόμων που αθλούνται ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες σε θρεπτικά στοιχεία με παράλληλη ενίσχυση της απόδοσης και βελτιστοποίηση της σύστασης σώματος.

3. Κλινικές παθήσεις (ενδεικτικά)

 • Σακχαρώδης διαβήτης
 • Υπερχοληστερολαιμία / υπερτριγλυκεριδαιμία
 • Υπέρταση
 • Μεταβολικό σύνδρομο
 • Παθήσεις του θυρεοειδούς
 • Οστεοπόρωση
 • Αναιμία
 • Νόσοι του πεπτικού
family eating pizza