Τρόπος Λειτουργίας

01.

Γνωριμία

Σε πρώτη φάση επικοινωνείτε μαζί μου τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά, ώστε να γνωριστούμε και να λάβετε τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας, τη συχνότητα της επικοινωνίας μας, το κόστος των υπηρεσιών, αλλά και για να λύσετε τυχόν απορίες. Όταν αποφασίσετε ότι επιθυμείτε να συνεργαστούμε, σας στέλνω μια ηλεκτρονική φόρμα ιστορικού, προκειμένου να λάβω όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη σύνταξη του εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής σας. Όταν μου στείλετε τη συμπληρωμένη φόρμα, επικοινωνούμε για τυχόν διευκρινίσεις, αλλά και για να συζητήσουμε τους στόχους της συνεργασίας μας. Παράλληλα, σας αποστέλλω μια λίστα με αξιόπιστους ζυγούς-λιπομετρητές και fitness trackers. Εφόσον επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιον από αυτούς, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της εξέλιξης σύστασης σώματος σας και του επιπέδου φυσικής δραστηριότητας.

02.

Πρόγραμμα

Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες του ιστορικού και τα όσα έχουμε συζητήσει, ετοιμάζουμε το εξατομικευμένο πρόγραμμα σας και συνοψίζουμε τους προσωπικούς σας στόχους. Όλα αυτά σας αποστέλλονται ηλεκτρονικά μαζί με υποστηρικτικά φυλλάδια που περιέχουν επεξηγήσεις και συνταγές. Όταν λάβετε όλο το υλικό, το μελετάτε με την ησυχία σας και στη συνέχεια επικοινωνούμε για τυχόν απορίες ή αλλαγές που επιθυμείτε.

Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι το πρόγραμμα διατροφής δεν έχει σαν στόχο να γίνει «ευαγγέλιο». Αντίθετα, αποτελεί ένα ενδεικτικό πλάνο στο οποίο έχουν συνδυαστεί οι συνήθειες σας με τους στόχους μας. Είναι σημαντικό να έχετε στο νου σας ότι δε χρειάζεται να είστε «αυστηροί», αλλά μεθοδικοί. Είναι προτιμότερο να κάνετε μικρές σταδιακές αλλαγές, παρά να εφαρμόζετε ευλαβικά κάτι πολύ «αυστηρό» που, φαινομενικά, είναι πιο αποτελεσματικό. Η πρώτη (μεθοδική) προσέγγιση θα σας φέρει τη μόνιμη αλλαγή που ζητάμε, ενώ η δεύτερη (αυστηρή) προσέγγιση, πιθανότατα θα σας οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο αποτυχίας.

Τα προγράμματα διατροφής βασίζονται στις αρχές της Μεσογειακής διατροφής. Δεν απαιτούν την παρασκευή ειδικού φαγητού, περίπλοκων γευμάτων ή τη χορήγηση συμπληρωμάτων, και έχουν σαν κύριο στόχο τη δια βίου υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής.

03.

Παρακολούθηση

Η παρακολούθηση της πορείας σας γίνεται τακτικά (τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα), κυρίως μέσω ηλεκτρονικών ημερολογίων διατροφής. Στο ημερολόγιο διατροφής συμπληρώνετε καθημερινά όλα τα τρόφιμα και ποτά που καταναλώνετε και το στέλνετε όταν ολοκληρωθεί μια εβδομαδιαία καταγραφή.

Το πρόγραμμα διατροφής ανανεώνεται μετά από συζήτηση μαζί σας. Αυτό συνήθως γίνεται ανά 15 ημέρες, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές ανάλογα με την πορεία σας. Παράλληλα, το διαιτολόγιο εμπλουτίζεται με νέα τρόφιμα, γεύματα και συνταγές. Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης, θα μάθετε πώς να θέτετε «έξυπνους» στόχους (SMART goals). Η μέθοδος αυτή αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο αλλαγής συμπεριφοράς που θα σας φανεί χρήσιμο στην υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής – και όχι μόνο! Φυσικά, αν προκύψουν απορίες στο μεσοδιάστημα, επικοινωνούμε ώστε να τις λύσουμε. Οι στόχοι παρακολουθούνται επίσης σε εβδομαδιαία βάση και αναθεωρούνται ανάλογα με την πορεία σας.

Κατά διαστήματα (συνήθως μια φορά το μήνα), λαμβάνετε μια αναλυτική αναφορά, όπου φαίνεται η μέχρι τώρα πορεία σας: από πού ξεκινήσατε, τι έχετε καταφέρει και ποιο είναι το επόμενο βήμα μας. Οι αναφορές αυτές είναι πολύ χρήσιμες, αφού συνοψίζουν την προσπάθεια σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις αναπτερώνουν σημαντικά το ηθικό σας και δίνουν μια νέα πνοή στη συνεργασία μας!

Έχετε ακόμα απορίες;

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Περιστατικά που αναλαμβάνονται:

Διαχείριση βάρους

Block title

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Block title

ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Block title